lauantai 9. helmikuuta 2008

Ölppäkriisi

Hyvinvointi yhteiskunnasta pahoinvointiin... Ölppäkriisi kolkuttelee ovellamme, kulutus kasvaa kaikkialla, tuotanto ei tahdo pysyä perässä. G7 ryhmä anelee ölpäntuottajia tuottamaan lisää jotta maailmantaloutta saataisiin vakautettua kasvun kautta. Lähteet ehtyvät nopeammin kuin uutta varantoa löydetään, lähestymme pistettä jossa öljyä ei riitä kaikille ja sitä haluavat joutuvat maksamaan jatkossa yhä korkeampaa hintaa.

Pahoinvoivat yhteiskunnat etsivät kiivaasti uusia (kallistuvaa öljyä) "edullisempia" energiamuotoja, tänään Suomessa laskettiin tarvittavan 4 uutta ydinvoimalaa jos öljylämmityksestä joudutaan luopumaan pien- ja kerrostalo asunnoissa. Ydinenergia on ainut energia muoto jolla voidaan takuuvarmasti talven paukkupakkasten aikana turvata riittävä sähköntuotanto kiinteistöjen lämmityksewen öljyn käytön loppumisen jälkeen.

Mutta ydinvoimalla ei viljellä maata kovinkaan helposti jos pitäisi lannotteita tehdä tai hyönteismyrkkyjä, puhumattakaan tuhansista muista tuotteista joiden raaka-aineena on maaöljystä peräisin olevat hiilivety-yhdisteet.